y

Pazar, Eylül 25, 2005

BOR MİNERALİNİN ÖNEMİ VE TÜRKİYENİN KONUMU

Bor herkesin bildiği gibi gelişen teknoloji ve sanayide Dünyanın vazgeçilmez madeni olarak yerini almıştır.. Peki bu bor minerali neden bu kadar önemli??
Bor minerali, bilişim sektöründen nükleer teknolojiye, savaş sanayizinden uzaya kadar pek çok alanın vazgeçilmez hammaddesi durumunda.. Bor minareli, kullanıldığı alanlar itibarıyla stratejik öneme sahip.. Sanayide alternatifi olmayan, vazgeçilmez bir hammadde.. Gelecekte süper iletken olarak kullanılması planlanıyor.. Bu da bilgisayarların 4 kat hızlı çalışmasını sağlayacak..
Bu kadar önemli olan bor minareli Türkiye açısından aslında bana göre stratejik öneme sahip.. Çünkü Türkiye, Dünya Rezervinin %70 ni elinde bulundurmaktadır.. Geri kalan %30 un %13 Amerikadadır..
Türkiyede yasa gereği bor minerali çıkarma işlemi sadece Devlet tarafından yapılabilir.. Bu aslında bana göre iyi bir yasa.. Ama Devlette bu işe dört elle sarılmalıdır..
Şimdi asıl söylemek istediğime geleyim.. Bor bizim çıkardığımız şekilde fazla bir para etmiyor.. Şu an da bor mineralini çıkaran ETİ Holding’in teknolojisi ile ancak yarı işlenmiş olarak elde edebiliyoruz.. Bor işleme teknolojisi Amerika ya aittir ve Amerika bu teknolojiyi satmamaktadır.. Böyle olunca biz bu bor mineralini yarı işlenmiş olarak kullanamayacağımız için Amerka ya satmaktayız.. Tabii sizinde anladığı gibi işlenmiş olarak geri almaktayız.. Yani örnek olarak 1 liraya satıyorsak 100 liraya geri alıyoruz.. Yani bizim mineralimiz Amerka nın işine yarıyor.. Bu beni delirtiyor.. Buradan herkese ve özellikle Devlet e ve ETİ Holding e sesleniyorum.. Bu iş böyle yürümez.. Bir çözüm bulması gerekenler sizlersiniz ve bu iş Türk Milleti adına sizindir ve lütfen işinizi yerine getiriniz.. Şimdiden teşekkürler..

Saygı ve Sevgi Dileklerimle..

<$Blog4nts:

Blogger uSTa..

<$BlogArkadaşlar biz bunları sadece kendimiz için değil arkadaşlarımız için de okuyalım lütfen.. Herkes arkadaşlarıyla paylaşsın..

<$Blog2:27 ÖS, Ekim 01, 2005 <$Blog /dd> Anonymous Adsız..

<$BlogDünyanın en önemli minerali olan bor bizde ama ekonomimiz hala bozuk bunu biz görüyoruz da baştakiler neden görmüyor

<$Blog8:40 ÖÖ, Ekim 02, 2005 <$Blog /dd> Blogger uSTa..

<$Blogİşte aslında onunda bazı sebebleri var ama şuan henüz onları yazmak için ortam müsait değil.. Ortam düzeldiğinde herşey açığa çıkacak..

<$Blog8:16 ÖÖ, Ekim 08, 2005 <$Blog /dd> Anonymous Adsız..

<$Blogbaştakileri anasını amaına

<$Blog11:21 ÖÖ, Mayıs 11, 2010 <$Blog /dd>

<$BlogYorum Gönder

<$Blog
Ad:
Konum: Her Yer Bu Vatan Toprağıdır, Türkiye

Ben 23 Yaşında fakat aklı başında biriyim.. Yüksek Okul mezunuyum.. Ancak çalıştığım için açık öğretimden 4 yılık bitirip yüksek lisans yapacağım.. Eğlenmeyi çok severim.. Fakat iş zamanı iş eğlence zamanı eğlence.. Artı Türkiye için bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. Extra faaliyetlerimi arada zamanı geldiğinde blogumda yayınlayacağımda.. Bana ayrıca ulaşmak isteyenler mail adresini yayınlıyorum ulaşabilirler.. Mail sadece bu iş için açılmıştır.. İsmim vs. Gizlidir:) Kusura bakmazsınız artık.. Bu ülkede bazı şeyler adamı ipe kadar götürür.. Saygı ve Sevgi Dileklerimle..

Önceki Yazılanlar
Hizmet tarihinden itibaren ki ziyaretçi sayımız php hit counter olmuştur..